Gå ner i vikt – vart börjar jag?

Grattis! Du har äntligen bestämt dig – det är dags att förlora de där extra kilona och äntligen ta tag i saken, nämligen att gå ner i vikt. Det första steget när man ska gå ner i vikt är att ta beslutet att faktiskt göra det och sen fullfölja det, så man kan säga att du redan är halvvägs till ett bättre liv. Men att ha bestämt sig är inte allt, för man går inte ner i vikt automatiskt bara utav att ha tagit ett beslut. För som med så många andra saker här i livet så måste man faktiskt göra en aktiv handling själv innan man märker av något resultat. Att gå ner i vikt kan tyckas vara jobbigt och framtiden då siffrorna på vågen börjar klättra nedåt kanske känns något avlägsen när du sitter och läser den här texten. Du kanske redan har försökt innan med otaliga bantningsmetoder, dieter och olika kostscheman? Eller så kanske detta är första gången som du faktiskt har bestämt dig för att gå ner. Men oavsett om du tidigare har försökt eller om du bara vill förlora några kilon så är vägen dit fylld av fallgropar och frestelser. Men oroa dig inte – om du fortsätter läsa så kommer bilden förhoppningsvis att klarna.

Det finns många olika sätt att gå ner i vikt, som tidigare nämnt finns det massvis utav olika dieter, läkemedel och metoder som underlättar. Det råder alltså ingen brist på vare sig fakta eller information kring viktnedgång och det finns gott om hjälp att få – både på internet och via din hälsocentral hos exempelvis en dietist. Men A och O när man går ner i vikt är att ha tålamod, för resultat uppkommer inte på bara en vecka och din viktnedgång kommer dessutom att pendla och variera. Så förbered dig redan nu på att få ta smällar och känna motgångar, men det är en del utav viktnedgångsprocessen och helt naturligt.

Innan du börjar gå ner i vikt så bör du också bestämma dig för hur du ska genomföra det. Vissa väljer att exempelvis enbart dra ner på sötsaker och snabbmat medan andra människor föredrar att kombinera det med träning, läkemedel och kosttillskott. Kom ihåg att det som fungerade utmärkt för kollegan på jobbet eller grannen i dörren bredvid inte alls behöver ge samma resultat för dig. Med andra ord så kan det vara så att man behöver pröva på lite olika dieter eller kostscheman innan man optimerar sitt resultat och verkligen börjar se skillnad. Det kan också vara smart att ta hjälp utav exempelvis speciella livsmedel eller läkemedel utformade för just viktnedgång, för även om ofta sötsaker eller onyttigheter är huvudorsaken så kan ovanstående medel hjälpa dig rejält på traven. Till exempel så kan vissa läkemedel öka förbränningen och ämnesomsättningen, och vissa livsmedel är mer mättande och nyttiga än andra. Så med andra ord, ta reda på fakta och information, läs runt på hemsidor samt hör runt med vänner och bekanta.

Glad och hälsosam

Som du säkert förstår är det alltså en hel del att tänka på när det kommer till att gå ner i vikt, men om du har lite is i magen kombinerad med tålamod så kommer resultaten att visa sig. Så börja redan idag med att hälla ut Coca colan i vasken och ta ett glas vatten istället. Du och din kropp förtjänar att må bra, och att hålla en bra vikt är första steget till sunt leverne!

 

Läs mer på viktbalans.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *