Livet som Göteborgare

Göteborg är en stad att trivas i för en sån som mig. För en konservativ personlighet men som därmed inte saknar humor och ej heller är radikal, är Göteborg gött att leva och bo i. Goa gubbar överallt och närheten till havet gör en lycklig inombords.

Västkusten är på många sätt bästkusten

Erik Almqvist är mitt namn och det vet alla ni som vid det här laget har varit inne och gästat min blogg. Efter allt mitt tjöt om Göteborg som stad ska jag nu tjöta lite till om livet som göteborgare. Man tröttnar aldrig på att tjöta vidare som vi säger. Speciellt inte om man bär mitt namn. (Kanske får jag mer hatmail nu än ever från en viss Erik Almqvist som är inblandad i den där järnrörsskandalen som jag inte på något sätt är inblandad i).

Att leva livet som göteborgare är många gånger så härligt att man saknar ord, trots att befolkningen i vår härliga stad är kända för att kunna tjöta. Närheten till havet med alla dess läckerheter är slående. De vackra stränderna och det salta havet gör livet enkelt och gött i många bemärkelser när sommarvärmen infinner sig och svalkan man då får i havets salta vågor är obeskrivligt underbart.

Även läckerheter i andra former som fisk och skaldjur hör också hit och har man aldrig gästat Mannerströms restaurang i stan är det nästa punkt på listan för den som är på besök och lever livet som göteborgare. Där finns många fantastiska rätter att välja på och det går inte att ta fel på de skickliga kockkunskaperna på det matstället!

Att ta en tur med spårvagnen som sträcker sig kors och tvärs över Göteborgs stad är en härlig vardagsgrej som kan förgylla tillvaron. Istället för att åka under jord med en tunnelbana kan man se staden ovan mark och tankarna kan lätt glida iväg till humorparet Kålle och Ada.

Livet som Göteborgare är gött att leva!